Synes godt om vores Facebook side

Räikkönen: Chilton ødelagde mit løb

Kimi Raikkonen

Foto: Paul Williams – flickr.com

Det så lovende ud for Kimi Räikkönen i dagens løb lige indtil at Max Chilton punkterede hans baghjul. Raikkönen er ikke i tvivl om, at det ødelagde hele løbet.

Kimi Räikkönen så i dagens løb ud til at skulle tage sin første podieplads efter hans comeback til Ferrari. Räikkönen skød ud af starthullet og strøg forbi både Alonso og Ricciardo på ydersiden i Sante Devote. Det bragte finnen op på en 4. plads, og det blev kun bedre da Sebastian Vettel efter kort tid fik problemer med sit power unit og sejlede ned gennem feltet.

Räikkönen kørte stabilt med en god afstand ned til Ricciardo på 4. pladsen, lige indtil uheldet indtraf. Under den anden safety car-periode valgte stort set alle kørere at køre i pit. Mystisk så det dog ud, da Räikkönen pludselig valgte at køre i pit for anden gang på bare et par omgange. Det har senere vist sig, at finnen fik punkteret sit bagdæk pga. en påkørsel fra Max Chiltons Marussia i Mirabeau-svinget, da Chilton skulle forbi de førende for at komme på omgangshøjde.

“Af en eller anden grund lykkedes det ham at køre ind i mit bagdæk og beskadige det”, siger Räikkönen til Autosport.

“Han skulle forbi, men jeg ved ikke hvordan han kan forvente at jeg kan give mere plads det trange sving, da han skulle forbi”.

“Jeg ved ikke hvad han tænkte på, men det ødelagde mit løb og derefter var det stort set tabt. Jeg havde en god position og en god fart, men igen fik jeg intet ud af det. Og det var ikke engang vores egen skyld”.

Räikkönen røg ned i bagenden af feltet efter episoden og Chilton har ertfer løbet fået en reprimande. Räikkönen fik kørt sig en smule op igen, hvor han kort før slut prøvede at overhale Kevin Magnussen for 7. pladsen. Dog oversatsede finnen og blokerede hjulene i Loeb-hårnålen. Det resulterede i at han ødelagde sin frontvinge og samtidig spærrede for Kevin Magnussen. Räikkönen måtte i pit og endte uden for pointene. Han har efter løbet fået en reprimande for at obstruere Magnussen.