Synes godt om vores Facebook side

Optakt: Ungarns Grand Prix

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Introduktion:

Tingene spidser til her midt på sæsonen. Feltet skal nu til Hungaroring lige uden for Budapest i Ungarn. Hungaroring, har været på kalenderen uafbrudt siden 1986. Det var en tid, hvor jerntæppet stadig gik tværs gennem Europa. Det havde det gjort siden 1960′erne, og Formel 1-ledelsen havde længe prøvet at skabe et grand prix bag jerntæppet.

Først havde man i startfirserne forhandlet omkring et grand prix i Moskva, men da det brød sammen, trådte den ungarske sportsledelse til. I 1986 stod Hungaroring klar til det første grand prix, som Nelson Piquet vandt.

Banen er kendetegnet som svær at overhale på og banen kræver samtidig rigtig meget downforce – kun i Monaco har bilerne mere downforce-effekt. Banen består af en langside, som ender i et skarpt første sving. Dette sving er sammen med sving 2 og 3 den sektion, hvor der er størst mulighed for overhaling. Efter sving 5 går banen i en zig-zag sektion helt op til sving 11. Dette er en vigtig sektor for omgangstiden og det er samtidig svært at overhale her. Derefter kommer sving 12, som er et 90 graders sving som leder videre til sving 13 og 14, der begge er 180 graders sving.

Af de nuværende kørere har Lewis Hamilton flest sejre. Briten tangerede i 2013 Michael Schumachers rekord med fire sejre men har aldrig vundet her med Mercedes. De sidste to år har Daniel Ricciardo og Sebastian Vettel vundet løbet. Derudover står Jenson Button for to sejre mens Fernando Alonso og Kimi Räikkönen står noteret for en hver.

Forudsigelser:

Nico Rosberg fører med ét sølle point over Lewis Hamilton og forholdet er mere spændt end vi har set i lang tid. Det tyder på en Mercedes-sejr på en bane hvor startpositionen er alfa/omega. Spørgsmålet er så bare hvem det bliver. Hamilton har et overtag med sine fire sejre hvor Rosberg stadigvæk aldrig har vundet her. Men det har Mercedes faktisk heller ikke.

Derfor kan en af de to outsiderteams måske tage sejren. Der er stor konkurrence om andenpladsen hos teamsene. Ferrari har ligget der solidt siden første løb, men Red Bull har pludselig fundet rytmen efter at young gun Verstappen kom til, hvilket også har løftet Daniel Ricciardo. Lige nu spås Red Bull til at have overtaget, men det kan hurtigt vende.

Også Williams’ fjerdeplads er truet af Force India, hvor specielt Sergio Pérez styrer holdet fremad. Renault og Magnussen har kun fået point i ét løb (i Sochi), og det bliver i denne weekend svært at spå om de kan få flere. Den store mulighed er, hvis Magnussen kan få sig placeret sig højt i feltet i løbet af løbet. Han har vist at han er svær at overhale.

ungarn

Omgange: 70

Banelængde: 4,381 km

Distance: 306,630 km

Dæk: Pirelli har til weekenden valgt medium (hvid), soft (gul) og super soft (rød).

Overhalingsmuligheder: De bedste overhalingsmuligheder er sving 1 og 2. Resten er banen er svær men sving 13 og 14 kan også udnyttes.

Vejret: 

Fredag: Ca. 28 grader. Mest solskin med lidt skyer.

Lørdag: Omkring 30 grader. Tørvejr er mest sandsynligt, men der er risiko for skyer og lille risiko for regn.

Søndag: Risiko for tordenbyger og ca. 50% chance for regn.

TV-tider (dansk tid):

Fredag: første træning 10:00-11:30, anden træning 14:00-15:30

Lørdag: tredje træning 11:00-12:00, Kvalifikation 14:00-15:00

Søndag: Løbet 14:00

 

Sidste år:

Sebastian Vettel vandt sidste års grand prix hvor Mercedes havde store problemer. Det åbnede op for Red Bull der med Ricciardo og Kvyat tog de to sidste pladser på podiet.

Resten af top 10 blev: 4. Max Verstappen, 5. Fernando Alonso, 6. Lewis Hamilton, 7. Romain Grosjean, 8. Nico Rosberg, 9. Jenson Button, 10. Mercus Ericsson.