Synes godt om vores Facebook side

Optakt: Storbritanniens Grand Prix

Foto: www.flickr.com

Foto: www.flickr.com

Introduktion:

Turen går i denne weekend til det britiske grand prix på Silverstone. Det var her det allerførste Formel 1 grand prix blev kørt tilbage i 1950 med Giuseppe Farina som vinder. Banen er ligesom så mange andre baner i England en gammel flyveplads, der blev brugt til grand prix efter 2. verdenskrig.

Fra 1955 skiftedes Silverstone til at afhole grand prix med Aintree-banen. Aintree faldt i 1960 ud af kalenderen til fordel for Brands Hatch, som i stedet fik deleaftalen. Dette fortsatte helt op til 1986 før man besluttede at lægge det britiske grand prix permanent på Silverstone samtidig med at man lavede en lille kurve i Woodcote-svinget for at reducere farten, som havde nået et meget højt niveau.

I 1991 undergik banen store forandringer. Der fik tilføjet en helt ny svingsektion inden Woodcote-svinget. Banen fik i årenes løb ændret småting med bl.a. en renoveret pitlane. Selve layoutet stod uforandret helt op til 2010, hvor man valgte at tilføre en ny stadionsektion som går fra Abbey til Brooklands-svinget. Samtidig valgte man at flytte startlangsiden og pitten til langsiden mellem Club-svinget og Abbey, hvor den før lå mellem Woodcote og Copse.

Det har i dag skab en bane, som byder på både langsider og en god kombination af hurtige og langsomme sving, der tærer på dækkene samtidig med klassisk britisk motorsportsstemning.

To kørere har formået at vinde det britiske grand prix hele fem gange. Den ene er nationalhelten Jim Clark der vandt det fire gange i træk fra 1962-65. Den anden er firedobbelte verdensmester Alain Prost. Lewis Hamilton har vundet her de sidste to år og har i alt tre sejre – flest af de nuværende kørere, hvor kun Fernando Alonso har mere end én sejr, nemlig to.

Forudsigelser:

Bølgerne er gået højt efter den famøse sidste omgange på Red Bull Ring. Kampen i Mercedes lejren spidser virkelig til men efter kollisionen på sidste omgang er det lidt spørgsmålet hvor meget Mercedes vil tillade hvis de Rosberg og Hamilton igen skulle komme i duel.

Red Bull kørte et godt hjemmebaneløb og skal forsøge at holde Ferrari stangen igen mens midterfeltet er virkelig bredt for tiden. Selv Manor har nu fået points og dermmed er det kun Sauber som står uden points. Force India har meget at revanchere efter en skuffende weekend hvor begge kører udgik. Renault og Kevin Magnussen ligger desværre i den tunge ende, hvor Kevin primært skal have fokus på at slå Jolyon Palmer og så må holdet håbe på noget held i selve løbet for at komme i pointene.

silverstone

Omgange: 52

Banelængde: 5,891 km

Distance: 306,198 km

Dæk: Pirelli har til weekenden valgt hard (orange) og medium (hvid) og soft (gul).

Overhalingsmuligheder: De bedste overhalingsmuligheder er Stowe (sving 15), sving 16-17 samt Brooklands (sving 6).

Vejret: 

Fredag: 23 grader og tørt. delvist skyet

Lørdag: 21 grader og tørt men skyet

Søndag: 20 grader og skyet igen. En lille chance for pletvis regn.

TV-tider (dansk tid):

Fredag: første træning 11:00-12:30, anden træning 15:00-14:30

Lørdag: tredje træning 11:00-12:00, Kvalifikation 14:00-15:00

Søndag: Løbet 14:00

 

Sidste år:

Lewis Hamilton vandt sidste år fra pole position foran teammate Rosberg som var startet bag ham. Sebstian Vettel kørte et godt løb og kørte sig op som nummer 3 fra en sjette startplads. Tredjepladsen tabte Felipe Massa, som derved blev nummer 4.

Valtteri Bottas, Daniil Kvyat og Nico Hülkenberg sluttede efter brasilianeren efterfulgt af Kimi Räikkönen som skuffede ved at smide tre pladser. de to sidste pladser i top 10 blev besat af Sergio Pérez og Fernando Alonso, der dermed scorede point til et eller dårlig kørende McLaren Honda-hold.