Synes godt om vores Facebook side

Optakt: Ruslands Grand Prix

Foto: www.mercedesamgf1.com

Foto: www.mercedesamgf1.com

Introduktion:

Formel 1-feltet har rykket teltpælene op og har sat kursen mod Europa. Det næste grand prix er forholdsvis nyt på kalenderen. Nærmere bestemt foregår det i den russiske by Sochi, i det sydlige Rusland lige inden grænsen til Georgien ved kysten ud til Sortehavet. Sochi blev i 2014 verdenskendt da byen var vært for vinter-OL. Da byen valgte at lave en olympisk park i den sydlige udkant af byen, valgte man samtidig at etablere en Formel 1-bane på vejene rundt mellem de forskellige OL-haller.

Løbet er i år flyttet frem til foråret hvor det de tidligere år har været kørt i efteråret. Banen i sig selv byder på en speciel karakteristik. F.eks. et langt 180-graders sving 3-4 og generelt set en masse middelhastighedssving krydret med en snørklet tredje sektor. Disse ting kombineret giver en bane med god risiko for godt ræs.

De to første løb på banen er begge blevet vundet af Lewis Hamilton.

Forudsigelser:

Nico Rosberg går ind til løbet med 3 ud af 3 sejre og et solidt forspring. Han og Hamilton må formodes at skule kæmpe om pole, mens Ferrari formodentlig sidder og håber på et løb uden problemer. Det gælder for dem om at slå til fra start og forsøge at lægge sig i front, hvis de skal kunnee skubbe Rosberg af pinden. Takterne har været lovende – specielt med Vettels kanonløb i Kina.

Derudover ser det ud til, at også Red Bull er begyndt at vise lidt tænder. Ricciardo har været lige ved og næsten i de første tre løb, men også Kvyat står klar til at vise hvad han kan på hjemmebane.

De to outsidere til de gode placeringer er Williams og Toro Rosso, som kæmper om tronen i den bedste del af midterfeltet. Williams står stærkest lige nu, men ikke meget skal ændre sig før det bliver omvendt. Som det store spøgsmålstegn står Haas, som oplevede et virkelighedstjek med et dårligt løb i Kina.

Force India er kommet elendigt i gang i forhold til forventet og skal virkelig til at igang hvis ikke de ikke skal gro fast i den dårlige del af midterfeltet. Sergio Pérez blev sidste år nummer 3, men lige nu er der meget langt til fordums styrke. Men der er hård kamp, da både McLaren og Renault kæmper ihærdigt for at komme tættere på midterfeltet. Det er to hold som man ikke bare kan undervurdere.
sochi rusland

Omgange: 53

Banelængde: 5,848 km

Distance: 309.7 km

Dæk: Pirelli har til weekenden valgt Medium (hvid), Soft (gul) og Super soft (rød).

Overhalingsmuligheder: Sving 1-2, sving 11 samt sving 14 virker som de mest oplagte muligheder. Evt. i sving 4 hvis man er dristig.

Vejret: 

Fredag: Solskin og 17 grader. Kun 10% chance for regn.

Lørdag: Solskin og 20 grader. Kun 10% chance for regn.

Søndag: Delvist overskyet og 19 grader. Kun 10% chance for regn.

TV-tider (dansk tid):

Fredag: Første træning 09:00-10:30, Anden træning 13:00-14:30

Lørdag: Tredje træning 11:00-12:00, Kvalifikation 14:00-15:00

Søndag: Løbet 14:00

Sidste år:

Lewis Hamilton startede toer efter Nico Rosberg men kunne allerede på syvende omgang tage føringen da hans teammate måtte udgå med koblingsproblemer. Det gjorde at Hamilton kunne cruise løbet hjem til sin niende sejr i sæsonen. Andenpladsen tog Sebastian Vettel sig af efter at have kørt sig forbi Valtteri Bottas, som skuffende måtte udgå. Derfor gik tredjepladsen overraskende til Sergio Pérez som havde kørt sig op fra en 7. plads.

Massa, Kvyat, Nasr, Maldonado, Räikkönen, Button og Verstappen tog sig af de resterende points.