Synes godt om vores Facebook side

Optakt: Østrigs grand prix

Foto: Wikimedia Commons

Foto: Wikimedia Commons

Introduktion:

Efter det første grand prix nogensinde i Aserbajdsjan skal vi i denne weekend til en af de klassiske baner. I Spielberg, midt i det østrigske alpelandskab finder vi Red Bull Ring, som gennem tiden har lagt asfalt til mange gode løb. Efter en pause fra 2004 til 2013 var banen i 2014 tilbage på kalenderen efter at området omkring banen blev renoveret med hjælp fra Red Bull, som har overtaget sponsoratet.

Det første østrigske grand prix blev kørt på en flyveplads i Zeltweg i 1964. Det var blevet en realitet, da interessen for Østrigs store stjerne Jochen Rindt var blevet kæmpe stor i landet. Banen røg dog hurtigt af kalenderen og vendte aldrig tilbage. Til gengæld stod den nye Österreichring i Spielberg (markeret med grå på billedet) klar i 1970. Banen var en højfartsbane med lange strækninger kombineret med lange bløde sving og var kendt som en af de smukkeste med den grønne østrigske natur.

Banen blev dog i 1987 fundet for umoderne til Formel 1. Derfor var det først i 1997 at banen kom tilbage på kalenderen. Totalrenoveret med et nyt og kortere design af Hermann Tilke. Strækningerne er nu kortere og de to første sving er gjort skarpe. Red Bull Ring er en af kalenderens korteste og består af bare 9 sving. Dens enkelthed er en dejlig afveksling og forhold til mange af de andre baner på kalenderen, som er noget mere komplicerede.

Alain Pros holder rekorden med tre sejre på banen. Af de nuværende kørere har kun Nico Rosberg vundet her – nemlig to gange.

Forudsigelser:

Efter de sidste to år er Nico Rosberg igen storfavorit til at tage sejren på Red Bull Ring. Hamilton havde et ikke så vellykket løb i Baku og tørster selvfølgelig efter revanche, hvilket bringer spænding. Ferrari ser også stærkere og stærkere ud men får det svært på en bane med så mange langsider hvor Mercedes-motorerne plejer at have fordel.

Det giver til gengæld igen mulighed for at Sergio Pérez og Force India kan hjemføre en podieplads efter den sidste tids fremragende præstationer. Dette vil Red Bull selvfølgelig gøre alt for at forpurre på ders egen hjemmebane, så man skal heller ikke udelukke dem.

I den anden ende kæmper Renault med at finde takterne, specielt i kvalifikationen. Deres primære mål må være at slå Manor, Sauber og Haas før de kan flytte fokus på kampen mod f.eks. McLaren. Til sidst må man forvente at Toro Rosso denne gang komer meget forberedte til opgaven efter at begge biler udgik i Baku med problemer med hjulophænget.

Circuit_Red_Bull_Ring.svg

Omgange: 71

Banelængde: 4,326 km

Distance: 307,02 km

Dæk: Pirelli har til weekenden valgt er soft (gul), supersofft (rød) og ultrasoft (lilla)

Overhalingsmuligheder: De bedste overhalingsmuligheder er sving 1 og sving 2. Sving 3 er dog også en god mulighed.

Vejret: 

Fredag: 25 grader, Overskyet men tørt.

Lørdag: 23 grader og med meget stor sandsynlighed for regnvejr det meste af dagen

Søndag: 23 grader, meldingerne siger tørvejr i øjeblikket.

TV-tider (dansk tid):

Fredag: første træning 10:00, anden træning 14:00

Lørdag: tredje træning 11:00, Kvalifikation 14:00

Søndag: Løbet 14:00

 

Sidste år:

Nico Rosberg startede toer men formåede at overhale Lewis Hamilton i starten og kørte derefter et fejlfrit løb til målstregen mens Hamilton måtte nøjes med andenpladsen.

Felipe Massa startede som nummer fire men fik sig i løbet af løbet kørt sig forbi Sebastian Vettel til en podieplads lige foran Vettel, som sluttede foran Bottas. Den plads stjal finnen fra Nico Hülkenberg, som sluttede nummer seks foran Maldonado, Verstappen, Pérez og Ricciardo.