Synes godt om vores Facebook side

Optakt: Bahrains Grand Prix

Foto: www.mercedesamgf1.com

Foto: www.mercedesamgf1.com

Introduktion

Formel 1-feltet skal i denne weekend til Bahrain. Sakhir, som banen i Bahrain hedder, kom på løbskalenderen i år 2004 som et nyt pust til Formel 1-verdenen, da banen er placeret midt ude i Bahrains ørken. Selve pit-området ligger i et kunstigt græsklædt område hvor feltet derefter kører ud i den golde ørken.

Banen er kendt som den bane, der tærer mest på bilerne, og V6-motorerne står virkelig over for den ultimative opgave. Med hele fire langsider og en ekstrem varme presses motorerne til det yderste. Derfor kan der være chance for, at flere udgår end man så i Australien. Løbet er dog blevet kørt om aftenen de seneste år, hvor temperaturerne er nede omkring humane 25 grader.

Det er i år 10. gang at feltet kører på banen. I 2011 var grand prix’et ellers sat som sæsonåbner, men blev aflyst pga. de optøjer, der var mellem borgerne og styret i Bahrain. Banen har ikke forandret sig siden 2004, men i 2010 valgte man dog at inddrage et ellers ubrugt område af banen, så distancen var oppe på 6,299 km.

Løbet er vundet flest gange af Fernando Alonso som vandt i 2005, 2006 og 2010. Derudover har både Hamilton, Vettel og Massa vundet løbet to gange og Jenson Button enkelt gang.

Forudsigelser

Mercedes åbnede ballet i Australien med en 1-2 sejr. Selvom det ser ud til at alt er ved det gamle, så vandt de dog på taktisk snilde og ikke på suverænitet. Sebastain Vettel havde sandsynligvis vundet løbet hvis ikke der var blevet givet rødt flag.

Det lader til at Ferrari er kommet tættere på i år. Men det bliver svært på denne bane, hvor Mercedes vist sig overlegne de sidste to år. Derfor ligger den også til Hamilton som skal forsøge at indhente Rosbergs føring.

Toro Rosso blev nummer 9 og 10 i Australien men så faktisk ud til at kunne bide skeer med Red Bull, det er igen op til Daniel Ricciardo at modbevise via en god strategi som den, der gav ham en 4. plads i Melbourne.

Magnussen og Renault var uheldige at slutte lige uden for pointene i første løb. Hvis de kan slippe for punkteringer i dette løb er der en reel mulighed for, at danskeren kan få sine første points. Det kræver dog at de vinder kampen i det brede midterfelt hvor også Williams og Force India har noget at ville sige.

Til sidst håber Haas selvfølgelig på ny succes efter deres flotte 6. plads i debutløbet. Det er igen op til Grosjean forsøge at bruge erfaringen til at skabe et godt resultat. Dejligt med et frisk nyt team, som ikke lader sig slå bagud af dansen. 

Bahrain

Omgange: 57

Banelængde: 5,412 km

Distance: 308.3 km

Dæk: Pirelli har til weekenden valgt Medium (hvid), Soft (gul) og Super soft (rød).

Overhalingsmuligheder: Sving 1, sving 4 og sving 14-15 er de mest oplagte steder.

Vejret: Der forventes fuld sol hele weekenden. Fredag og lørdag ca. 24 grader med ca. 26 grader søndag.

TV-tider (dansk tid):

Fredag: første træning 13:00-14:30, anden træning 17:00-18:30

Lørdag: tredje træning 14:00-15:00, Kvalifikation 17:00-18:00

Søndag: Løbet 17:00

 

Sidste år

Lewis Hamilton startede på pole og holdt føringen igennem første sving med Vettel og Räikkönen, begge Ferrari, lige efter sig. Det blev jagtet af Nico Rosberg, som først tog Kimi og derefter Vettel på omgang 9. Vettel formåede dog at komme foran Rosberg hele to ved hjælp af pitstrategien. Han blev dog begge gange overhalet igen  hvor han den sisdte gang skadede sin frontvinge og røg ned som nummer fem.

Hamilton vandt løbet uden de store problemer. Spændingen var omkring andenpladsen hvor det lykkedes Kimi at kæmpe sig ind på Rosberg og overhale ham til sidst, da tyskeren kæmpede med overophedede bremser. Lige udenfor podiet endte Valtteri Bottas med Vettel som nummer 5. Ricciardo, Grosjean, Pérez, Kvyat og Massa tog sig af de sidste pointgivende placeringer.