Synes godt om vores Facebook side

Optakt: Australiens Grand Prix

Introduktion

Foto: www.sauberf1team.com

Foto: www.sauberf1team.com

Sæsonens første løb står for døren, og traditionen tro starter Formel 1-feltet ud i Melbourne på bybanen i Albert Park. Det australske grand prix kom første gang på kalenderen i 1985, da man etablerede en bane i Adelaide. Banen agerede bl.a. som sæsonafslutning frem til 1995, hvorefter grand prixet blev flyttet til sin nuværende lokation i Melbourne, hvor det siden 1996 har ageret sæsonåbner.

Banen består af offentlig vej rundt om søen i Albert Park, som hvert år forvandles til en fest for motorsportsglade mennesker. Banen er meget populær blandt kørere og fans og består af fire langsider kombineret med 90 graders sving og forskellige knæk. Bedst eksemplificeret ved knækket i sving 11 og 12 hvor linjen skal ligge perfekt for at opnå en god omgang. Samtidig er der forenden af de fire langsider gode overhalingsmuligheder. Sving 1 er næsten altid garant for ulykker på første omgang.

Banen har tit budt på spændende og dramatiske løb. Løbet er blevet vundet flest gange af Michael Schumacher som opnåede fire sejre. Af de nuværende kørere er Jenson Button topscorer med tre sejre.

Forudsigelser

Som det første løb i sæsonen er Albert Park altid garant for at give de første indikationer på, hvordan styrkeforholdet er efter sæsonens første tests. Mercedes er forsvarende mestre og har inden løbet flest testkilometer tilbagelagt. Det er tegn på at de er meget godt forberedt og stadigvæk er teamet, som de andre skal slå. Ferrari har vist gode takter i testene og man kan som objektiv fan håbe på, at hingstene er i hælene af sølvpilene fra start for at skabe spænding.

Red Bull og Williams er de næste i rækken, men så i testene ud til at mangle lidt for at kunne udfordre Mercedes og Ferrari. De bliver dog åndet i nakken af Kevin Magnussen og Renault som har vist lovende takter, og måske allerede nu kan udfordre de to.

Force India er kommet til en “make or break”-sæson hvor de virkelig kan slå igennem eller blive hængende som en middelvare. De viste sidste sæson at de i hvert fald er bedre end både Toro Rosso og Sauber, som begge hører til i det formodede midterfelt.

I bunden ligger det kriseramte McLaren, som skal forsøge at hive sig op af dyndet. Derved kan de undgå at skulle konkurrere med feltets to formodede backmarkers Manor og Haas.

Én ting er dog sikker. Vi er alle meget klogere efter på søndag.

Australien

Omgange: 58

Længde: 5,303 km

Distance: 307,6 km

Dæk: Pirelli har til løbet valgt Medium (hvid), Soft (gul) og Super soft (rød).

Overhalingsmuligheder: Sving 1 for enden af langsiden, sving 3 samt sving 13 er de bedste muligheder.

Vejret: 

Fredag: 21 grader og chance for kraftig regn

Lørdag: 20 grader med spredte byger

Søndag: 24 grader og tørvejr

TV-tider (dansk tid):

Fredag: første træning 02:30-04:00, anden træning 06:30-08:00

Lørdag: tredje træning 04:00-05:00, Kvalifikation 07:00-08:00

Søndag: Løbet 06:00-08:00

Sidste år

Lewis Hamilton startede løbet i pole foran Nico Rosberg. Starten var kaotisk med Räikkönen, Nasr og Maldonado som stødte sammen hvor sidstnævnte måtte udgå. Hamilton formåede at holde føringen og endte også med at vinde med Nico Rosberg lige i hælene. Sebastian Vettel startede som nummer fire men formåede at snige sig forbi Felipe Massa og komme på podiet.

Massa sluttederved nummer fire med landsmanden Nasr som nummer 5. Nasrs placering var den højeste nogensinde for en brasilianer i sit debutløb. Ricciardo, Hülkenberg, Ericsson, Sainz og Pérez sluttede top 10 af. Sainz scorede dermed også points i sit debutløb, hvor også Ericcson fik sine første points.