Synes godt om vores Facebook side

Ny skideballe til Kevin for sammenstød

Kevin Magnussens sammenstød med Kimi Räikkönen, i starten af dagens løb i Malaysia, kostede en frontvinge og en stop-and-go straf på 5 sekunder. Men forbundet FIA har altså valgt at give danskeren en skideballe mere, i form af to strafpoint.

Heldigvis er det ikke point, der trækkes fra i det samlede klassement – det er et nyt tiltag, indført her i 2014, som betyder at hvis en kører opnår 12 strafpoint i sæsonen, udløser det en grand prix karantæne.

Magnussen skyder skylden på sin manglende erfaring og har givet en offentlig undskyldning for kollisionen, som kostede finneren en punktering og måtte nøjes med en 12. plads og dermed nul point i dag.

Jules Bianchi fik samme straf for at have kollideret med Lotus’ Pastor Maldonado. Endnu værre var det for Red Bulls uheldige Daniel Ricciardo, som får ti strafplaceringer til næste uges grand prix i Bahrain. Det skyldtes et pit-stop, som gik helt galt, da et hjul ikke var boltet ordentligt fast, således teamet måtte skubbe ham tilbage med et kæmpe tidstab til følge (han trak sig senere ud af løbet). Den bommert blev af FIA betraget som ‘usikker kørsel fra pit’, og det bliver man straffet hårdt for.