Synes godt om vores Facebook side

Kørere positive overfor de nye biler

Rosberg tester på Jerez

Foto: Paul Williams – flickr.com

De nye 2014 regler har skabt røre blandt mange fans, med de mange nye restriktioner. En væsentlig del af dem, er blandt andet en maximum grænse på 100 kg brændstof pr. løb – en regel, som skulle give sporten et mere miljøvenlig image.

Men efter det første løb i Melbourne, har flere kørere i feltet rost de nye biler, som ellers i øjeblikket er langsommere end bilerne i de seneste år. Blandt andet Nico Rosberg er tilfreds med den nye udvikling – køremæssigst forklarer tyskeren til Autosport, at de nye racere er langsommere end dem fra sidste sæson, men det er ikke længere noget han bider mærke i og nyder samtidig at de er blevet sjovere at køre i.

Også Valtteri Bottas fra Williams er også positivt indstillet og udtaler om løbet i Australien:

Det var sjovt. Det var rent ræs; det var det sjoveste jeg nogensinde har oplevet.

For mit vedkommende var der ingen brændstofbesparelse overhovedet. Safety car hjælper selvfølgelig, så man kan spare brændstof og presse bilen senere, plus at dækkene virker til at være mere holdbare end sidste år. 

Foto: Lutz H - commons.wikimedia.org

Foto: Lutz H – commons.wikimedia.org

Bottas håber også på, at tilskuerne også vil tage godt i mod de nye ændringer.

Det lader til, at bilerne i år sætter væsentlig højere krav til køreren med de nye turbo-motorer og den lavere downforce. Det kan vi her på redaktionen kun bifalde. Det kommer forhåbentlig til at give nogle spændende løb – vi savner bare at skulle bære høreværn, men det kan nå ændre sig.