Synes godt om vores Facebook side

Kæmpe Ricciardo-triumf i kaotisk afslutning

Foto: Getty Images

Daniel Ricciardo / Foto: Getty Images

Canadas grand prix har altid leveret god underholdning, og for Silvan en afslutning vi fik år. Daniel Ricciardo tog sin første sejr, da begge Mercedes-racere fik problemer. Felipe Massa og Sergio Pérez kørte begge et stærkt løb men ødelagde det hele til sidst.

Starten gik og her kom Lewis Hamilton kom bedst ud af starthullerne og kom op på siden af Rosberg i sving 1. Her blev han dog presset ud og måtte overlade andenpladsen til Sebastain Vettel. Jean-Éric Vergne  fik også en god start og røg forbi Alonso for en 7. plads. Kevin Magnussen blev overhalet af Sergio Pérez, som også røg forbi Hülkenberg for 11. pladsen. Allerede i sving 10 kom så det første uheld. Det var Max Chilton som skred ud og ramte teamkammerat Bianchi. Dermed udgik begge Marussia-racere og løbets første safety car måtte på banen. Et antiklimaks for det lille hold efter sidste løb.

Løbet blev givet frit igen på 7. omgang hvor Rosberg trak fra. Omgangen efter gik Pérez så forbi Buton for 10. pladsen. På 10. omgang gik Hamilton så endelig forbi Vettel på baglangsiden og jagten p Rosberg kunne gå ind.

På 14. omgang var Ricciardo så den første til at gå i pit. Det virkede som en strategi for at få mere fri plads på banen. Kort efter fulgte også Bottas og Button som gik over på soft-dækket. Omgange efter blev det så Vettel, Massa og Vergnes tur. Massa havde et langt pitstop som bragte ham helt ned bagved Vergne.

Alonso havde til gengæld et hurtigt stop hvilket bragte ham foran Vergne. På 18 omgang gik Rosberg i pit og havde en lille kørefejl på sin udomgang. Han formåede dog stadig at holde føringen, da Hamilton omgangen efter gik i pit. Mens de fleste nu havde været i pit, så manglede begge Force India-racere som begge var på en et-stopper og de lå derfor nummer 3 og 4.

Vettel havde et forsøg på Hülkenberg i hårnålen men oversatsede, så Hülkenberg igen kunne køre indenom. Kort efter, på 25. omgang, måtte Kobayashi stille sin racer ligesom Marcus Ericsson og Pastor Maldonado allerede havde gjort forinden. Man kunne samtidig se Hamilton komme tættere og tættere på Rosberg, som oversatsede i chikanen før mål og kørte ligeover – dog stadig i føring.

Foto: forceindiaf1.com

Foto: forceindiaf1.com

På 35. omgang kom Pérez så endelig i pit og kom ud bagved Vergne på en 10. plads. Nu på soft i stedet for super soft. Lige efter kom Bottas ind til sit andet stop og kom ud som nummer 12 bagved Button. Også Vettel kom ind og kom ud igen lige efter Pérez på en 8. plads. Den blev derefter til en 9. plads, da Ricciardo fik sneget sig ind imellem efter sit stop.

På omgang 39 fik begge Mercedeser problemer med farten på langsiden og begyndte at tabe hele to sekunder per omgang til Hülkenberg. Tyskeren gik derefter ind til sit pitstop på 41. omgang og kom ud på en 8. Plads. Samtdig spandt Kimi Räikkönen rundt i hårnålen, hvilket gav plads til Magnussen, som kom op som 1er, da han var blevet ude.  På omgang 44 gik Rosberg i pit og kom ud som nummer 3 efter Massa, som nu havde indhentet ham. Bagefter gik Hamilton ind og overlod førstepladsen til Massa som trak fra.

Samtidig var Hamilton og Rosberg i vild kamp om 2. pladsen. Her måtte Hamilton trække sig, da han kørte af, og det lod til at han fik et problem med bilen. Han måtte derefter udgå. På omgang 49 kørte Massa så i pit. Det efterlod Rosberg tilbage på 1. pladsen men med en sulten Sergio Pérez og Daniel Ricciardo og Sebastian Vettel lige i hælene.

På 57 omgang forsøgte Bottas sig så i hårnålen på Hülkenberg. Her oversatsede finnen til gengæld og lukkede Felipe Massa forbi. Brasilianeren så sin chance og gik også forbi Hülkenberg for 5. pladsen. Omgangen efter gik Alonso så forbi Bottas i sving 1 for 7. pladsen. Kort efter fortsatte Lotus’ nedtur da også Grosjean mtte trække stiket.

Med syv omgange igen var der hele 1.8 sekunder mellem nummer 1 og 5 med Rosberg forrest og Massa bagest. På 66. omgang gik Ricciardo endelig forbi Pérez for 2. pladsen i en flot manøvre på ydersiden i sving 1.

Også så skete det alle har ventet på! Med to omgange igen var Ricciardo kommet tæt nok på Rosberg og med DRS gik australieren forbi mod hans første sejr. Samtidig gik Vettel forbi Pérez for 3. pladsen med to omgange igen en en hektisk afslutning. Det hele kulminerede på vej ud på sidste omgang hvor Massa oversatsede det hele i duel med Pérez, hvilket resulterede i at brasilieneren bragede op i force India-raceren så begge racere røg i muren med et brag.

Det udløste safety car og Ricciardo kunne dermed tage revanche for skuffelsen i Melbourne og hjemføre sin første sejr i karrieren! Rosberg tog andenpladsen foran Vettel.

Det kaotiske uheld til sidst udløste endda en fjerdeplads til en ganske anonym Jenson Button. Det udløste også en en 9. plads til Kevin Magnussen, som ellers kørte et meget anonymt løb bagved Jean-Éric Vergne.

 

Slutresultatet kan du ser her:

Pos. Nr. Kører Team Omg. Tid Grid Pts
1 3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing-Renault 70 Vinder 6 25
2 6 Nico Rosberg Mercedes 70 +4.2 sek 1 18
3 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 70 +5.2 sek 3 15
4 22 Jenson Button McLaren-Mercedes 70 +11.7 sek 9 12
5 27 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 70 +12.8 sek 11 10
6 14 Fernando Alonso Ferrari 70 +14.8 sek 7 8
7 77 Valtteri Bottas Williams-Mercedes 70 +23.5 sek 4 6
8 25 Jean-Eric Vergne STR-Renault 70 +28.0 sek 8 4
9 20 Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 70 +29.2 sek 12 2
10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 70 +53.6 sek 10 1
11 11 Sergio Perez Force India-Mercedes 69 +1 omg 13
12 19 Felipe Massa Williams-Mercedes 69 +1 omg 5
13 99 Adrian Sutil Sauber-Ferrari 69 +1 omg 16
14 21 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 64 +6 omg 22
Udg 8 Romain Grosjean Lotus-Renault 59 +11 omg 14
Udg 26 Daniil Kvyat STR-Renault 57 +23 omg 15
Udg 44 Lewis Hamilton Mercedes 56 +24 omg 2
Udg 10 Kamui Kobayashi Caterham-Renault 23 +47 omg 21
Udg 13 Pastor Maldonado Lotus-Renault 21 +49 omg 17
Udg 9 Marcus Ericsson Caterham-Renault 7 +63 omg 20
Udg 4 Max Chilton Marussia-Ferrari 0 Ullykke 18
Udg 17 Jules Bianchi Marussia-Ferrari 0 Ullykke 19