Synes godt om vores Facebook side

Hamilton vandt Mercedes-duellen – Pérez svarede McLaren igen

Foto: commons.wikimedia.org

Foto: commons.wikimedia.org

Lewis Hamilton tog sin anden sejr efter en fed kamp med teammate Rosberg. Sergio Pérez (billedet) fik en imponerende tredjeplads.

Løbet blev skudt i gang kl. 17:00 dansk tid, hvor Hamilton formåede at tage føringen fra Rosberg i første sving efterfulgt af Massa, som fik en flot start fra sin 7. plads og derefter Pérez. Rosberg forsøgte at komme igen i sving 4 men Hamilton lukkede af. Jean-Éric Vergne blev den største taber på første omgang, da han punkterede. Og for at det ikke skal være løgn var Magnussen lige oppe at røre Räikkönen igen i sving 6-7, men der skete dog ikke noget.

Også Hülkenberg havde fået en meget god start og overhalede på 6. omgang Alonso for 7. pladsen. Samtidig begyndte Vettel sin jagt på Räikkönens 9. plads. På 10. omgang fløj både Button og Hülkenberg forbi Bottas på femtepladsen, og kort tid efter formåede Ricciardo så at overhale Magnussen lige uden for pointene.

Herefter begyndte den første pitstoprunde, hvor der blev byttet godt og grundigt rundt på tingene. Samtidig fik Vettel problemer med sine bagdæk, hvilket gjorde at han uden tøven lukkede teammate Ricciardo forbi. Samtidig måtte Sutil udgå efter at Bianchi ramte ham. Det udløste en drive through straf til franskmanden.

Oppe foran var der hård kamp mellem de to Merceder, hvor Rosberg formåede at komme forbi Hamilton, men englænderen svarede igen og overhalede tyskeren. Derefter gik Hamilton i pit, og den beslutning gav ham et større forspring, efter at Rosberg havde været i pit.

Lige bagved foregik en konge fight mellem Bottas, Massa (begge Williams), Pérez og Hülkenberg (begge Forrce India). Bottas valgte at gå i pit, efter at Massa havde overhalet ham, og efterlod Massa i en hård fight med de to Force India racere. På 28. omgang måtte han kapitulere, og både Pérez og Hülkenberg gik forbi. Vettel, der efter pitstoprunden var kommet foran Ricciardo formåede at overhale Räikkönen, som derefter lå i tæt kamp med Ricciardo. Det lykkedes på 33 omgang, hvor også Bottas smuttede forbi sin landsmand. Omgangen efter gik også Massa forbi finnen, der havde problemer med dækkene. Han gik hurtigt i pit, hvilket gjorde at Magnussen røg op på en 12. plads. Han havde indtil da kørt et anonymt løb.

På 36. omgang måtte Ericsson stoppe bilen og udgå pga. mangel på power. Efter at have været i pit formåede Ricciardo at gå forbi både Räikkönen og Magnussen på den bagerste del af banen.

På 41. omgang kom det første store sammenstød, hvilket også førte til safety car for kun anden gang i historien i Bahrain. Det var (surprise, surprise) crash king Maldonado, som kom ud af pitten lige efter Gutiérrez. Her valgte han at køre direkte ind i den fortumlede mexicaner, som måtte på en snurretur. Han landede dog med hovedet opad. Det udløste en 10 sek. stop-and-go til Maldonado. Det var ikke ligefrem noget der passede Lewis Hamilton. Specielt fordi at Rosberg var på bløde dæk og han selv på medium-dækket.

På 42. omgang måtte Kevin Magnussen så forlade løbet. Det lignede en overophedet motor, og danskeren har lige siden i går manglet fart i forhold til Button, så motoren kan måske være grunden.

Løbet blev sat frit igen med 10 omgange igen med rækkenfølgen: Hamilton, Rosberg, Pérez, Hülkenberg, Button, Vettel, Ricciardo, Massa, Bottas, Alonso.

Begge Red Bull-racere gik forbi Button og også Massa og Bottas gik forbi englænderen, som raslede ned gennem feltet. Der var god kamp imellem Red Bull-bilerne, hvor Ricciardo kørte forbi Vettel for femtepladsen. Samtidig hentede de begge to ind på Hülkenberg. Samtidig gik også Alonso forbi Button for 9. pladsen.

Oppe foran startede kampen så for alvor med seks omgange igen, hvor Rosberg igennem første del af banen var meget aggressiv på de bløde dæk. Men Hamilton gav sig ikke! Med fem omgange igen lykkedes det endelig Ricciardo at erobre 4. pladsen fra Hülkenberg.

Med bare to omgange igen valgte Buttons racer så også at give op hvilket afsluttede en skod-weekend for McLaren. Massa viste fantastisk race for 5. pladsen mod Vettel, som holdt sin position.

Rosberg formåede mærkeligt nok ikke at bide tilbage på Hamiltons afvisning og briten kunne derfor køre sin anden sejr i træk i hus! Dagens store lyspunkt må siges at være Sergio Pérez, som kunne køre Force Indias kun anden 3. plads nogensinde i hos. Det var lige for næsen af Ricciardo. En kæmpe forløsning fra Pérez, som dermed kunne sende en lille hilsen til McLaren-pitten som fyrede ham til fordel for Magnussen. Et imponerende løb!

Ricciardo snuppede sine første point på 4. pladsen foran Hülkenberg og Vettel. Bagved formåede Massa igen at ende lige foran Bottas. Alonso og Räikkönen rundede top 10 af. Efter løbet kunne man endda se drillerier mellem de to Mercedes kørere. No bad feelings og gensidig respekt – sådan!

Og så lige en notits. Man kan sige hvad man vil om de nye regler. Men aldrig har der været så mange overhalinger i Bahrain, som ellers plejer at byde på halvkedelige grand prix’er.

Du kan se det fulde resultat her:

Pos. Nr. Kører Team Omg. Tid Grid Point
1 44 Lewis Hamilton Mercedes 57 Vinder 2 25
2 6 Nico Rosberg Mercedes 57 +1.0 sek 1 18
3 11 Sergio Perez Force India-Mercedes 57 +24.0 sek 4 15
4 3 Daniel Ricciardo Red Bull Racing-Renault 57 +24.4 sek 13 12
5 27 Nico Hulkenberg Force India-Mercedes 57 +28.6 sek 11 10
6 1 Sebastian Vettel Red Bull Racing-Renault 57 +29.8 sek 10 8
7 19 Felipe Massa Williams-Mercedes 57 +31.2 sek 7 6
8 77 Valtteri Bottas Williams-Mercedes 57 +31.8 sek 3 4
9 14 Fernando Alonso Ferrari 57 +32.5 sek 9 2
10 7 Kimi Räikkönen Ferrari 57 +33.4 sek 5 1
11 26 Daniil Kvyat STR-Renault 57 +41.3 sek 12
12 8 Romain Grosjean Lotus-Renault 57 +43.1 sek 16
13 4 Max Chilton Marussia-Ferrari 57 +59.9 sek 21
14 13 Pastor Maldonado Lotus-Renault 57 +62.8 sek 17
15 10 Kamui Kobayashi Caterham-Renault 57 +87.9 sek 18
16 17 Jules Bianchi Marussia-Ferrari 56 +1 omg 19
17 22 Jenson Button McLaren-Mercedes 55 +2 omg 6
Udg. 20 Kevin Magnussen McLaren-Mercedes 40 +17 omg 8
Udg. 21 Esteban Gutierrez Sauber-Ferrari 39 Ulykke 15
Udg. 9 Marcus Ericsson Caterham-Renault 33 +24 omg 20
Udg. 25 Jean-Eric Vergne STR-Renault 18 +39 omg 14
Udg. 99 Adrian Sutil Sauber-Ferrari 17 +40 omg 22
Foto: www.mercedes.com

Foto: mercedes-gp.com