Synes godt om vores Facebook side

Fire på stribe for Hamilton

Lewis Hamilton / Foto: Getty Images

Lewis Hamilton / Foto: Getty Images

Lewis Hamilton tog sin fjerde sejr i træk, da han sluttede løbet lige for næsen af Rosberg. Han ligger nu nummer 1 i VM.

De to Mercedeser kom fint fra start og lagde sig hurtigt i front. Valtteri Bottas fik ligeledes en god start og rykkede op foran Ricciardo. Også Kevin Magnussen fik en god start og rykkede op som 12er lige efter Jenson Button som var kommet skidt afsted.

Magnussen prøvede at gå forbi Button i Europcar-svinget men oversatsede og røg udenfor banen. Det bragte ham ned på 15. pladsen lige bagved Vettel. Samtidig viste Maldonado mere kamikaze-kørsel, da han lige fik sagt goddag til Marcus Ericsson med et skub. Det udløste en 5 sekunders stop-and-go. Samtidig gik Daniel Kvyat forbi Gutiérrez i sving 3 for en 11. plads.

Den første pitstop-runde kom mens både Rosberg, Bottas og Magnussen afventede deres pitstop. Kevin var den første til at gå i pit af de tre og kom tilbage på en 15. plads. Bottas var næste og kom ud bagved Ricciardo, mens Rosberg kom ud bagved Hamilton.

Grosjean havde indtil da kørt et solidt anonymt løb på 5. pladsen. Han måtte dog midt i løbet kapitulere til begge Ferrarier. Først Räikkönen og kort derefter Alonso, så han nu lå på en 7. plads. Bagved Grosjean lå Hülkenberg og Pérez, som begge havde kørt sig op i pointene. Lige efter dem lå Button.

Kevin Magnussen slap forbi Massa på 12. pladsen men måtte senere lade brasilianeren gå forbi igen. Han blev også overhalet af Alonso, som lige var kommet ud af pitten. Samtidig gik Vettel forbi Massa.

Oppe foran gik Hamilton i pit på omgang 44 og selve pitstoppet var ret langsomt. Heldigvis for briten var hans forspring til Rosberg stort nok, til at kunne gå tilbage i front, da tyskeren gik ind.

I den sidste del af løbet kom Rosberg tættere og tættere på og var på sidste omgang under et sekund fra sin makker. Mere blev det dog ikke til, og Hamilton tog sin fjerde sejr i træk.

Kevin Magnussen formåede at kæmpe sig forbi Daniil Kvyat og sluttede på en skuffende 12. plads. Magnussen sluttede lige bagved Button og kørte i slutningen af løbet hurtigere tider end sin makker. Det var desværre ikke nok til at indhente Button helt. Ricciardo tog den sidste podieplads efter et godt løb.

Sebastian Vettel / Foto: Getty Images

Sebastian Vettel / Foto: Getty Images

Dagens største præstation må siges at være Sebastian Vettel, som afsluttede et fantastisk løb ved at gå forbi Bottas på 4. pladsen på tredjesidste omgang. Verdensmesteren startede 15er, og beviser dermed, at han stadig kan køre bil.

Også Alonso tog en plads idet han overhalede Räikkönen for 6. pladsen. Romain Grosjean sluttede efter de to Ferrarier og kan glæde sig over sine første points. Force India tog 9. og 10. pladsen efter at det lykkedes Pérez at gå forbi Hülkenberg. De to eneste racere, som udgik var Kobayashi og Vergne.

Med sin sejr gik Lewis Hamilton i front i VM stillingen og har nu 100 point. Tre points foran Rosberg mens Alonso indtager 3. pladsen med 49 points. Mercedes er ganske enkelt suveræne og lagde ca. et sekund til de andre teams pr. omgang. Red Bull ser ud til, at de er ved at finde formlen, selvom Vettel har haft en del problemer med raceren. De har dog Ferrari lige i nakken, som stadig har nogle ting der skal forbedres. Den store skuffelse må igen siges at være McLaren, der igen ikke fik points.

Der er virkelig lagt op til hårdt arbejde for holdene de næste 14 dage inden vi skal til klassikeren i Monaco.

Overblikket kan du ser her:

1. Lewis Hamilton Britain Mercedes-Mercedes 66 omg 1hr 41m 05.155s
2. Nico Rosberg Germany Mercedes-Mercedes +00m 00.6s
3. Daniel Ricciardo Australia Red Bull-Renault +00m 49.0s
4. Sebastian Vettel Germany Red Bull-Renault +01m 16.7s
5. Valtteri Bottas Finland Williams-Mercedes +01m 19.2s
6. Fernando Alonso Spain Ferrari-Ferrari +01m 27.7s
7. Kimi Raikkonen Finland Ferrari-Ferrari +1 omg
8. Romain Grosjean France Lotus-Renault +1 omg
9. Sergio Perez Mexico Force India-Mercedes +1 omg
10. Nico Hulkenberg Germany Force India-Mercedes +1 omg

11. Jenson Button Britain McLaren-Mercedes +1 omg
12. Kevin Magnussen Denmark McLaren-Mercedes +1 omg
13. Felipe Massa Brazil Williams-Mercedes +1 omg
14. Daniil Kvyat Russia Toro Rosso-Renault +1 omg
15. Pastor Maldonado Venezuela Lotus-Renault +1 omg
16. Esteban Gutierrez Mexico Sauber-Ferrari +1 omg
17. Adrian Sutil Germany Sauber-Ferrari +1 omg
18. Jules Bianchi France Marussia-Ferrari +2 omg
19. Max Chilton Briton Marussia-Ferrari +2 omg
20. Marcus Ericsson Sweden Caterham-Renault +2 omg

Rtd Kamui Kobayashi Japan Caterham-Renault udgået 34 omg
Rtd Jean-Eric Vergne France Toro Rosso-Renault udgået 24 omg