Synes godt om vores Facebook side

Ecclestone planlægger historisk F1 mesterskab

Foto: Edwin van Nes - flickr.com

Foto: Edwin van Nes – flickr.com

Formel 1-bossen, Bernie Ecclestone, har planer om at etablere et mesterskab med tidligere Formel 1 stjerner i historiske biler. Tidligere i år registrede han navnet ‘Historic Formula One’ og bekræfter altså nu sin idé.

Ecclestone fortæller: “En serie med tidligere kørere er en god idé. Vi har snakket om det, og det er noget vi burde gøre. Mange af disse ældre kørere er stadig rigtige gode endnu. Man ville putte dem i biler som de plejede at køre i.”

Forslaget bliver taget i mod med åbne arme hos de fleste. Blandt andet udtaler den tidligere F1-kører, Martin Brundle (nu kommentator for Sky Sports), at et vellykket struktureret historisk løbsserie, vil blive en stor succes blandt kørere og publikum – og derfor også for medierne og sponsorer. “Uanset hvad, så vil jeg gerne være en del af det – især hvis det følger Formel 1-kalenderen.” udtaler Brundle.

Dog er der en rigtig ting der skal afklares først, hvis konceptet skal blive til en realitet – hvad med sikkerheden? Formålet med denne serie, er jo at få de historiske biler med V10 og V8 motorer ud at køre. “For at tiltrække de velkendte navne fra de tidligere årtier, formoder jeg at bilerne skal være sikrere og mindre fysisk hårde at køre i” oplyser Martin Brundle. Den britiske verdensmester i 1996, Damon Hill, tilføjer “De fleste af de ældre kørere vil jo gerne tidlig hjem i seng og læse en god bog.

Der findes dog allerede flere serier med tidligere Formel 1 racere – heriblandt FIA Masters Historic Formula One Championship, der besøger et udvalg af berømte steder, men Bernie’s ambitioner virker altså noget større.

Kilde – f1times.co.uk