Synes godt om vores Facebook side

Dobbelt hollandsk i fredags-testen

Foto: commons.wikimedia.org

Foto: commons.wikimedia.org

På fredag vil man i den første frie træning i Bahrain kunne se hele to hollandske kørere på banen samtidig, idet både Caterham og Sauber har valgt at give træningstid til deres reservekørere.

Caterham har valgt at udskifte Kamui Kobayashi til fordel for hollandske Robin Frijns (billedet), som også testede en smule i vintertestene. Robin Frijns er en talentfuld hollandsk kører, som i år er fast reservekører hos Caterham. Han er et spændende talent, som tidligere har vundet Formel BMW Euro og både Renault 2.0 og 3.5-serierne. Frijns udtaler sig til formula1.com, at han glæder sig.

“Jeg er glad for at være tilbage i bilen til min første frie træning i 2014. Specielt fordi at jeg allerede har erfaring med bilen, fra da jeg kørte den i præ-sæson-testen”.

Derudover håber han at kunne videregive så meget brugbar information som muligt til Caterham, såfremt at der ikke kommer bøvl med bilen.

Også Giedo van der Garde, som sidste år kørte for Caterham, skal ud og rulle på asfalten. Van der Garde er i år reservekører for Sauber, som tog hollænderen ind, efter at han forlod Caterham. Hans bedste placering sidste år var en 14. plads i Ungarn, og valget som testkører skal nok ses som et håb om en dag at vende tilbage som fast kører. Kan kører første frie træning i stedet for Esteban Gutiérrez.

Van der Garde kommer også til at teste i én af de to testdage efter løbet i Bahrain den 8-9 april. Til den anden testdag har Sauber valgt den unge russer, Sergey Sirotkin. Robin Frijns kommer i øvrigt også til at teste i de dage.