Synes godt om vores Facebook side

Brugte F1-dele som pynt i hjemmet

Her er noget for de ultimative Formel 1 fans eller bare dem der værdsætter ingeniørkunst generelt – få brugte reservedele fra verdens største motorsport direkte hjem i stuen eller herreværelset. Siden MementoExclusives.com sælger nemlig brugte dele fra F1-løb gennem tiderne – både i sin oprindelig form, men også i form af praktiske pyntegenstande.

Bordur med F1-tandhjulEksempelvis kan du købe et bordur, hvor et brugt gearhjul fra Renault F1-racer er integreret som urskive. Hvert eneste ur er unikt, idet hvert eneste tandhjul har indgraveret sin eget serienummer – ved købet medfølger der også et officielt Lotus F1 (som Renault F1 teamet jo er skiftet navn til i dag) certifikat som garanti for ægtheden. Borduret kan erhverves for 99 GBP (svarer til ca. 884 danske kroner), og findes kun i et begrænset antal.

Dele brugt i løb

LOT002_-_05[1]LOT021-1[1]Måske synes du de enkle dele fra en Formel 1 bil er kunst i sig selv? Så er der også mange herlige muligheder for at tømme lommerne – hvad med en brugt front eller bag-vinge fra Renault’s F1-racer i 2009. De kan købes for blot  henholdvis 1.800 og 3.000 engelske pund (ca. 16.000 og 27.000 danske kroner).

Derudover kan man også anskaffe sig kørerdragter, som er båret af forskellige kørere og mekanikere. Eksempelvis kan du få Jenson Button’s køredragt fra testdagene i Jerez tilbage i 2009, som i øvrig er det år hvor han blev verdensmester. Der medfølger selvfølgelig en ægtheds-garanti (og med garanti også svedlugt fra den hårdtarbejdende brite).

Og så til det vildeste…

Ayrton Senna

Er du i den heldige situation, hvor du kan ikke kan få udgifterne til at hamle op med indtægterne, så kan du måske overveje denne købsmulighed: Ayrton Senna’s første Formel 1 bil – Toleman TG184-2 fra 1984! Den legendariske Senna brugte præcis denne bil til meget vådt løb på den ligeså legendariske Monaco bane, hvor han startede som nummer 13 og sluttede som nummer 2 – lige bag Alain Prost fra McLaren. Bilen kørte under flere Grand Prix’er i sæsonen, heriblandt britiske (3. pladsen), canadiske (7. pladsen) og italienske (4. pladsen). Motoren er en Hart 1.5 4-cylinderet med turbo (600 HP), men kræver altså en en mindre renovering, før bilen kan komme ud på en søndagstur i det blå.

Prisen? Den er ikke oplyst og derfor er det heller ikke muligt at lægge den i indkøbskurven på siden, så det kræver at man løfter telefonrøret og ringer – men pas på minuttaksterne da firmaet ligger i Storbritannien!

Andre fede ting hos Memento Exclusives

memento

 F1 bremseskive-ur
Ca. pris: 5.000 DKK

En bremseskive lavet om til et ur – vær opmærksom på det skiven er helt nyt, så det er ikke brugt i et løb. Den er produceret til Renault’s F1 biler i 2009.
memento

 F1 udstødningslampe
Ca. pris: 10.000 DKK

En del af et udstødningsrør, brugt af Jenson Button, Jacques Villeneuve og Takuma Sato hos Honda F1, lavet om et super lækker lampe.

memento

 F1 racerfælg-bord
Ca. pris: 2.300 DKK

Ej en af de 25 racerfælg-borde fra Sahara Force India Formula One Team. Brugt under et grand prix tilbage i 2012.

memento

 F1 Lotus racerfælg-bord
Ca. pris: 2.500 DKK

Et guldfarvet racerfælg lavet om til et lille bord fra Lotus F1 hold i 2011, som blev kørt af Nick Heidfeld, Bruno Senna and Vitali Petrov. Den er blevet brugt under løb, og har mærker efter ræs, så hvert fælg er unikt.

memento

 Stirling Moss rat
Ca. pris: 2.700 DKK

Indrammet rat med billeder og autograf af legenden, Stirling Moss. Rattet er en replica med signatur. Der findes 300 eksemplarer.

 memento

 Carbon pung
Ca. pris: 500 DKK

En pung lavet af carbon fibre – en uundværlig superlet og stærk materiale i motorsport.

 

memento

 F1 skid block nøglering
Ca. pris: 200 DKK

Skid block er det materiale der udgør F1-bilernes bund. Har været brugt i løb.

memento

 F1 bordur med tandhjul
Ca. pris: 1.200 DKK

Lækkert bordur med brugt tandhjul fra F1-gearkasse

 memento

 F1 fotokunst 
Flot fotokunst af James Moy.