Synes godt om vores Facebook side

Adrian Sutil uden vandflaske under Bahrain GP

Sauber

Foto: Paul Williams – flickr.com

Når Adrian Sutil fra Sauber kører i weekendens grand prix i Bahrain, så bliver det ikke med hans vandflaske ombord. Det handler nemlig om, at komme så tæt på minimumvægten på de 691 kilo (uden brændstof) som muligt.

Selvom mindstevægten kun afviger med 1 kilo, i forhold til sidste sæson, så er det et meget større problem i år, at ramme grænsen – det skyldes den nye power unit, som vejer væsentligt mere.

Sutil hører til en af de tungere F1-kørere i feltet (men stadig tynd med sine 75 kg fordelt på 183cm), men har været under slankekur, for at kunne være konkurrencedygtig. “Der er i forvejen ikke meget vi kan tabe, og vi kan ikke en gang træne, fordi vi må have mindre muskler. Det er en svær situation og jeg synes ikke det er fair” udtaler Sutil og fortsætter: “De små kørere kan spise hvad de vil, men vi er naturlig tungere, og får af den grund, et tab på et halvt sekund pr. omgang eller mere. Det er ikke fordi de mindre kørere er bedre kørere – de er bare lettere. Sådan burde det ikke være”

Under Bahrain vil vandflasken altså være sparet væk, og da Formel 1 er et meget fysisk hårdt for kroppen på grund af g-kræfterne, vil der være risiko for at besvime som følge af dehydrering. Minimumsvægten har været under hård kritik, men til næste år bliver den øget med 10 kilo, således grænsen lander på 701 kilo.

Kilde - gpupdate.net