Synes godt om vores Facebook side

33 Max Verstappen

Foto: F1.com

Scuderia Toro Rosso
Alder: 
18 år
Fødested:
Hasselt, Belgien
Bopæl: 
Belgien
Højde: 
180 cm
Vægt:
67 kg
Formel 1-debut: 
2015
Antal løb (før 2016): 
19
Bedste placering: 
4
VM-titler: 
0
Grand Prix-sejre: 
0
Pole Positions: 
0
Antal gange på podiet: 
0
Tidligere teams: -

Max Verstappen kan være den nye guldfugl i Formel 1-sporten, som man kun ser én gang pr. generation. Han er søn af hollandske Jos ”The Boss” Verstappen, der i 90’erne kørte for bl.a. Benetton, Tyrrell og Arrows, og belgiske Sophie Kumpen som var en succesfuld kartingkører.

Der har dermed været store forventninger til drengen der skulle vise sig at have et megatalent, siden første gang han kørte en gokart. I sine første kartingår vandt han rub og stub. Det samme var senere tilfældet da han rykkede op i de nationale og internationale rækker og blev både europa- og verdensmester i karting i 2012

2014 blev hans første sæson i single seater-klassen, nærmere bestemt det europæiske Formel 3. På trods af en alder af 16 år formåede Verstappen at kvalificere sig som nummer fire i sit første løb. Han kom på podiet i sit tredje og tog sin første sejr i løb nummer seks. Det blev til yderligere ni sejre og en samlet tredjeplads i serien. Kun overgået af Esteban Ocon og Tom Blomqvist. Derudover vandt han også Masters-løbet på Zandvoort.

Allerede i løbet af sæsonen havde hans raketfremgang skabt opmærksomhed blandt Formel 1-holdene omkring den unge knægt. I efteråret droppede Red Bull så bomben at den unge hollænder skulle køre for Toro Rosso i 2015.

Verstappen blev dermed den yngste F1-kører i historien. Mange var skeptiske overfor den 17-årige uerfarne knægt, som ikke engang havde fået kørekort endnu. Verstappen derimod gik ivrigt til opgaven på trods af de store forventninger. Han fik en del kritik for et sammenstød med Ramain Grosjean i Monaco, men derudover viste Verstappen modenhed blandet med ung vildskab i sine overhalinger og blev den positive overraskelse i en halvkedelig 2016-sæson med utallige og hæsblæsende overhalinger. Han formåede endda at score to fjerdepladser i Ungarn og Monaco.

49 points gjorde ham til bedste rookie og det bliver overordentligt spændende at følge verstappen  sin bare anden Formel 1-sæson med Toro Rosso.

Karriere/VM-placeringer: 2014: Formel 3 Euro (3. plads) 2015: 12 (49 points)