Synes godt om vores Facebook side

26 Daniil Kvyat

Foto: F1.com

Red Bull Racing
Alder: 21 år
Fødested: Ufa, Rusland
Bopæl: Italien
Højde: 175 cm
Vægt: 58 kg
Formel 1-debut: 2014
Antal løb (før 2016): 38
Bedste placering: 2
VM-titler: 0
Grand Prix-sejre: 0
Pole Positions: 0
Antal gange på podiet: 1
Tidligere teams: Toro Rosso
Webside: www.daniilkvyat.com

Rusland

Daniil Kvyat startede i Formel BMW allerede som 15-årig. I sin første sæson formåede han at blive samlet 10er med en enkelt podieplacering, hvilket må siges at være acceptabelt for en så ung knægt. I starten af 2011 deltog Kvyat i den newzealandske Toyota Racing-serie hvor det blev til seks podiepladser, heriblandt en sejr. Da den europæiske sæson startede, deltog han i to Formel Renault 2.0-serier. I Eurocup’en scorede han et par sejre og blev samlet nummer 3 efter Robin Frijns (Holland) og Carlos Sainz Jr. (Spanien). I NEC (Nortern European Championship) scorede han hele syv sejre og sikrede sig en samlet andenplads – igen efter Carlos Sainz Jr.

Kvyat fortsatte i 2012 i Formel Renault-serierne. Med i alt syv sejre i 14 løb vandt han Alps-serien og samtidig lykkedes det ham at få en flot andenplads i Eurocup’en lige efter McLaren-talentet Stoffel Vandoorne – igen scorede han syv sejre.

Med Red Bull i ryggen imponerede Kvyat i 2013 ved at deltage i både GP 3 for Arden og i det europæiske Formel 3 (dog kun registreret som gæstekører) for Carlin. På nærmest ugentlig basis pendlede Kvyat mellem to forskellige biler og formåede alligevel at blive GP 3-mester og samtidig score hele 7 podiepladser i Formel 3.

Han blev udvalgt af Toro Rosso til teamets Young Driver-test på Silverstone i juli 2013, og imponerede teamet så meget, at han senere kunne skrive under på et fast løbssæde for 2014. Der var tvivl om valget af den unge russer, men det blev bragt til skamme allerede i det første grand prix hvor Kvyat kvalificerede sig som 8′er. Han sluttede som 9′er og blev den yngste pointscorer i historien. Det blev blev til endnu fire gange i pointene på trods af en Toro Rosso som ikke var specielt konkurrencedygtig.

Red Bull valgte allerede i 2015 at rykke ham op i moderteamet som erstatning for Sebastian Vettel. Igen lidt af et sats ifølge eksperterne. Presset så i starten også ud til at være for stort for det unge talent, der kun scorede lunke placeringer, men midtvejs i sæsonen fandt han farten. Højdepunktet kom i Ungarn hvor Kvyat scorede sin første podieplads i form af en andenplads lige bag ved Sebastian Vettel. Derefter blev det til en del placeringer langt oppe i pointene, der i sidste ende betød at Kvyat sluttede tre points foran holdkammerat Daniel Ricciardo.

2016 ser for Kvyat ud til at blive endnu en kamp mod Ricciardo med et Red Bull mandskab, der kæmper for at komme tilbage til toppen.

Karriere/VM-placeringer:

2010: Formel BMW Europe (10. plads)

2011: Formel Renault 2.0 Eurocup (3. plads) + Formel Renault 2.0 NEC (2. plads) + Toyota Racing Series

2012: Formel Renault 2.0 Eurocup (2. plads) + Formel Renault 2.0 Alps (Mester)

2013: GP 3 (Mester)

2014: 15 (8 points)

2015: 7 (95 points)