Synes godt om vores Facebook side

20 Kevin Magnussen

Foto: F1.com

Renault Sport F1
Alder: 23 år
Fødested: Roskilde, Danmark
Bopæl: Danmark
Højde: 174 cm
Vægt: 68 kg
Formel 1-debut: 2014
Antal løb (før 2016): 20
Bedste placering: 2
VM-titler: 0
Grand Prix-sejre: 0
Pole Positions: 0
Antal gange på podiet: 1
Tidligere teams: -
Webside: www.kevinmagnussen.com

370px-Flag_of_Denmark.svg[1]

Kevin Magnussen er den første dansker i Formel 1 siden Nicolas Kiesa i 2003. Kevin er søn af Jan Magnussen, der i 1997 og 1998 kørte for Stewart-Ford.

Det har Kevin bevist i sin vej op gennem klasserne, hvor han tit har været en af de yngste deltagere. Kevins første sæson uden for karting var i den danske Formel Ford-serie i 2008 som bare 16-årig, hvor han endte som mester med 11 sejre i 15 løb. Det rykkede ham op i Formel Renault 2.0-klasserne i 2009. I NEC (Northern European Championship) blev han nummer 2 med en sejr og 12 podiepladser. I Euro-serien blev han samlet nummer 7 med én podieplads. Det gjorde, at McLaren fik øjnene op for hans talent, og han blev en del af teamets Young driver Programme.

I 2010 opgraderede Magnussen til tysk Formel 3. Her kørte han en imponerende sæson og sluttede som en samlet nummer tre med tre sejre og en kåring som “Rookie of the year”.

Året efter skiftede han til britisk Formel 3 og Carlin-teamet. Her fik Kevin syv sejre og seks pole positions, hvilket var nok til en samlet andenplads efter brasilianske Felipe Nasr. Det gjorde, at Carlin valgte at forfremme ham til deres Formel Renault 3.5-team i 2012. Kevin sluttede på en samlet 7. plads med én sejr og tre podieplaceringer. Hvad endnu vigtigere var, så fik Kevin chancen for McLaren i Young Driver-testen i Abu Dhabi. Det klarede han til UG med hurtigste tid af alle, og det sikrede ham en testkører-tjans for McLaren i 2013.

Kevin skiftede i 2013 til DAMS-teamet hvilket viste sig som en succes. Magnussen var i første halvdel af sæsonen i hård kamp med rivalerne, Stoffel Vandoorne og António Félix da Costa. Han formåede dog at trække fra i anden halvdel af sæsonen, og med bl.a. sejre i de sidste tre løb kunne Kevin til sidst kalde sig Formel Renault-mester.

Det var denne indsats der gjorde, at McLaren valgte at satse på Magnussen i 2014 i stedet for Sergio Pérez. Magnussen fik den bedst tænkelige debut med en 4. startplacering i sit debutløb i Melbourne som han vækslede til en tredjeplads. Den blev senere omstødt til en andenplads da Daniel Ricciardo havde kørt med for højt benzinforbrug. Dermed opnåede Magnussen den bedste debut for en kører siden Jacques Villeneuve gjorde det samme på præcis samme bane.

Straks efter fandt de andre hold farten hvilket betød at resten af sæsonen blev svær. Han scorede yderligere 11 placeringer i pointene men kæmpede med bilen. Flere gange så løbsstewarderne sig også sure på hans fightånd. Bl.a. på Spa hvor Magnussen viste overdådig forsvarskørsel overfor både Sebastian Vettel og Fernando Alonso i en bil som ikke havde samme fart. Stewarderne mente at det var for aggressivt og straffede ham for det. Det samme skete også i en duel Med Valtteri Bottas på Monza. Han sluttede sæsonen som nummer 11, under teammate Jenson Button.

McLaren hentede til 2015 Fernando Alonso og valgte derfor at trække deres valg af den anden kører i langdrag. Button trak det længste strå og Kevin havde nu ingen mulighed for at finde et nyt sæde.

Efter et år som testkører er Kevin nu tilbage og kommet videre fra sine pinsler hos McLaren. Han er kommet til et reetableret og professionelt Renault-hold og det hele falder og står med hvor Renault står i forhold til det andre hold. Mon ikke han går efter at vise McLaren at de tog fejl.

Karriere/VM-placeringer:

2008: Dansk Formel Ford (Mester)

2009: Formel Renault 2.0 NEC (2. plads) + Formel Renault 2.0 Euro (14. plads)

2010: Tysk Formel 3 (3. plads)

2011: Britisk Formel 3 (2. plads)

2012: Formel Renault 3.5 (7. plads)

2013: Formel Renault 3.5 (Mester)

2014: 11 (55 points)

2015: Testkører (McLaren)